Feestelijke introductie nieuwe Binc afvalbak op Interclean 2018

Nieuwe duurzame en circulaire afvalbak officieel geïntroduceerd: Binc

Tijdens de internationale schoonmaakbeurs, de Interclean was het dan zo ver! De introductie van onze nieuwe, volledig circulaire afvalbak aan bezoekers uit binnen- en buitenland, de Binc. De Interclean beurs was voor ons het perfecte moment om het aan zoveel mogelijk mensen uit de juiste branche en uit tal van verschillende landen te presenteren en zijn achteraf zeer tevreden dat wij van deze gelegenheid gebruik hebben gemaakt.

Lune en Returnity

Een droom is werkelijkheid geworden voor Lune en Returnity. Door onze krachten te bundelen konden we samen werken aan de ultieme circulaire afvalbak. Daarbij hebben we met veel zorg en aandacht gekeken welke grondstoffen er nodig zijn om een duurzame afvalbak te ontwikkelen. Deze grondstoffen komen uit het eigen Nederlandse netwerk van Lune en Returnity en kunnen tot in de oneindigheid worden hergebruikt. Het gezamenlijke resultaat presenteerden we op de Interclean 2018 met veel trots: Binc.

Interesse bleef toenemen

De introductie verliep feestelijk en de interesse bleef naarmate de dag vorderde, toenemen. Vele bezoekers waren min of meer verbaasd over het concept en hadden nooit verwacht dat het circulaire verhaal wat achter de Binc verschuilt, zo spectaculair was. Alle kunststof onderdelen van de Binc bestaan namelijk uit granulaatkorrels die Returnity inzameld. Die granulaatkorrels zijn weer gemaakt van ingezameld afval. Al het afval wat nu met de Binc wordt ingezameld wordt gebruikt voor nieuwe onderdelen van de Binc. Maar niet alleen het kunststof is circulair, ook de metalen onderdelen van de Binc zijn gewoon gerecycled. Circulariteit gaat bij Binc echter nog verder. Want zelfs een Binc kan, geheel of gedeeltelijk, ooit eens aan vervanging toe zijn. En dan halen we de Binc gewoon terug naar de oorspronkelijke productielocatie bij ons in Hoogeveen. Hier kijken we welke delen van de Binc vervangen moeten worden. Dat kunnen kunststof delen zijn, die worden gemaakt van ons ‘eigen’ Returnity-granulaat. Maar ook metalen delen, die worden gemaakt van gerecycled staal uit Nederland.

De dagen daarna begonnen de aantallen bezoekers toe te nemen waarbij veel nieuwe gezichten onze stand bezochten, maar ook vele oude bekenden die allemaal geïnteresseerd waren naar het verhaal van Binc. Wij kijken terug op een aantal succesvolle dagen en Team Lune is volop bezig met de follow-up. Hopelijk wordt de follow-up net zo succesvol als de introductie!

Meer weten over Binc? Ga dan snel naar https://new-binc.nl/

 

 

 

 

 

© 2019 Lune | Disclaimer | Algemene Voorwaarden