Circulaire Economie

Circulaire Economie volgens Lune

Afvalbakken voor afvalscheiding hebben een grote invloed op de kwaliteit van de materiaalscheiding van het ingezamelde afval en raken daarmee direct de materialenkringloop. 

LUNE realiseert zich dat logistieke afvalstromen bij bedrijven en instellingen zeer specifiek en veranderlijk zijn. LUNE heeft al zijn afvalscheidingsmiddelen daarom volledig circulair en adaptief gemaakt. LUNE inzamelmiddelen kunnen zich aanpassen aan nieuwe afvalstromen wat de levensduur aanzienlijk verlengt en het inzamelmiddel zelf heeft een tijdloos design en is volledig te upgraden voor een nieuwe levenscyclus. 

Het Lune Circulaire productportfolio faciliteert de afvalscheiding met een duidelijke fractieaanduiding en is volledig adaptief naar nieuwe materiaalstromen. De mogelijkheid tot eenvoudige upgrade en reparatie maken Lune inzamelmiddelen futureproof.  De circulaire refurbishment werkplaats in de fabriek in Hoogeveen, zorgt ervoor dat gebruikte onderdelen weer in nieuwe producten ingezet kunnen worden. 

Als onderdeel van het circulaire productportfolio biedt Lune nu ook een serviceportfolio aan, dat onder andere bestaat uit upgraden, refurbishment & repair.  Nieuwe circulaire businessmodellen bieden een pay-per-use of lease model met een terugnameregeling. Lune helpt hiermee de facilitair manager zijn gebouwen, circulair te maken.

De ambitie van LUNE is om binnen 5 jaar 80% van de inzamelmiddelen weer terug te kunnen nemen voor refurbishment.

De transitie naar de circulaire Economie is voor ieder bedrijf weer anders, het vraagt veel uitproberen en het vermogen om nieuwe ideeën daadwerkelijk te realiseren. Een advies van LUNE: gewoon beginnen!

Lune Circulaire assessment report

Deze link leidt naar een downloadDownload het Lune circular assesment report

Copyright © 2016 Brink Industrial B.V. Alle rechten voorbehouden.